אודות זוטא

זוטא היה קצר-עט – כתב עת איכותי וקצר יריעה -שהתפרסם פעם בשבוע, ביום שלישי; כל גיליון כלל שלושה טקסטים קצרים, מאת שלושה מחברים שונים, ויצירה גרפית אחת הקשורה לנושא הגיליון. ניתן גם לדפדף בגיליונות קודמים ולמצוא טקסטים על פי נושאים וסוגות. הקונספט המנחה ליצירות שכאן – קצר ולעניין, קצבי, אמיתי ואותנטי.

כתב העת גם יזם ערבי ספרות ושיתף פעולה עם אתר הדיונים ‘האייל הקורא’.  כתב העת הוקם במסגרת ‘בית הסופר’ בירושלים, שתמך בו בשנותיו הראשונות, אבל החל מקיץ 2011 תפקד כישות עצמאית. באביב 2012 נסגר כתב העת, ומאז לא התפרסמו גיליונות חדשים.

העורכים:

רונן אלטמן קידר נולד בתל אביב בסתיו 1972. לצד תואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה ושני בפילוסופיה והיסטוריה של המדעים הוא הספיק להיות בוגר כיתת השירה של הליקון (ולהנחות אותה, כמה שנים מאוחר יותר), להתחתן עם אסנת (זמרת אופרה מוכשרת ומהממת), להקים כמה וכמה קבוצות כתיבה (“קסת”, “און” ועוד ידו נטויה) לפרסם רומן ראשון (“פרפרי כאוס”, הוצאת שופרא, 2000) ואחרי שהצקנו לו מספיק, הוא הוציא סוף כל סוף את ספר שיריו הראשון (“סימני נשיכה”, הוצאת הליקון, 2007). כתב, תרגם, ערך, קירצף ותיקן מאות טקסטים אם לא אלפים. חובב נונסנס, ואפילו ערך עיתון שכזה, אי שם בתחילת דרכו. בעל כשרון ייחודי לכתוב שירים של ג’ים מוריסון מחדש, כשהוא ממש לא מאופס: “האם טעינו, בחפשנו אחר הורים בקרב האלים?”

לי עברון-ועקנין נולדה בירושלים בסתיו 1975. למדה פילוסופיה, ספרות אנגלית וצרפתית באוניברסיטה העברית, שפה ותרבות צרפת למתקדמים בקורס קיץ של הסורבון בפריז, ותרגום ועריכה במכללת עלמא בתל אביב. פרסמה ספר סיפורים, “התעוררות”, וספר שירה, “עד תפארת חיזורנו”, בהוצאת גוונים ב-1999 ופרסמה מאז שירים וסיפורים בכתבי עת שונים. כתבה מחזה לילדים, “התרנגול”, המוצג בתיאטרון מ.ר.א.ה בבימויו של עופר שמר. עסקה בעיתונות, בהוראת עברית כשפה זרה ובהוראת ספרות. מתרגמת מאנגלית וצרפתית, עורכת תרגום ומקור בהוצאת כתר ומנחה סדנאות כתיבה. אוהבת ללמוד שפות, לשיר, לנגן בגיטרה ולהלחין. גרה במודיעין עם חזי, הדרי וחתולוביץ’, ושרה בכל ערב “נומי נומי” ו”אצא לי השוקה” (עדיין לא בטוחה בסדר החיות, אבל הדרי מזכירה לה).

קרן ארחה-צ’רטקוף נולדה ביפו בחורף 1973. שנות התיכון בחופי בת-ים, שירות צבאי בחלקו בנחל ובחלקו במודיעין, לימודי עיצוב בחולון ואדריכלות בתל אביב (וכמובן נטייה טבעית לבהייה ביופיו של הכאוס) הובילו אותה לימינו אנו, בהם היא מגלה את עומקם ונרחבותם של החלקים החדשים במקהלה שלה – אימהות ואשת איש. קראנית מופלגת, נגועה בכתיבה, אפילו פרסמה פה ושם (בעיקר בשמות בדויים). ורוב הזמן מרוגשת, גם אם לא רואים עליה.

סיוע טכני: יאיר אשל

תודה לאורית מזור, שמואל כהן ואסנת קידר, שסייעו בהפקת כתב העת לאורך השנים.

תודה מיוחדת לענת אבישר, שנמנתה עם הצוות המייסד של כתב העת, ופרשה מתפקידה כעורכת באוגוסט 2011.

כתבו עלינו:

זוטא מצטיין במודעות גבוהה במיוחד למדיום: במקום להעמיס מידע ולינקים אין-סופיים, מהסוג שגורם לאתרים דומים בחו”ל להיראות כמו ספר טלפונים מקוון, המינון הוא שלושה טקסטים קצרים בלבד בכל גיליון – ומצד שני, תדירות פרסום גבוהה (במיוחד יחסית למקובל בכתבי עת) של פעם בשבוע, בימי שלישי… חוץ מזה, העיצוב הנעים, ההתאמה המוצלחת לאופי הרשת והאווירה נטולת הפוזה ומלאת ההתלהבות – כל אלה גורמים לי, לפחות, לשמוח מאוד על הגעתו של החבר החדשליבריסטן, בלוג ספרותי, 9 באפריל 2009

נדמה כי השירה היא העומדת במרכזו של קצר-העט ‘זוטא’ – אילן ברקוביץ’, האמנם כאוס? על השירה העברית החדשה ברשת האינטרנט, הארץ, 20 במאי 2011

הוראות למשלוח טקסטים – ראו ‘יצירת קשר‘.

לתגובות, הערות ובקשות עדכונים במייל –zuta@bhasofer.org.il.